Presentació

Espai Antoni Ferrer

El 27 de maig de 2014

En aquest projecte  “Espai Antoni Ferrer”, es preveu fomentar els contactes culturals entre Catalunya i Amèrica, així com els personatges, i diverses temàtiques, històriques i actuals, que hi estan relacionats.

 Presentació

El diumenge 20 de juliol del 2014 va tenir lloc al Castell Hospitaler de l’Espluga Calba la presentació solemne  davant un nombrós auditori  que va omplir al sala d’actes de gom a gom,   amb les autoritats de la comarca, l’alcalde de l’Espluga Calba, Sr. Josep Cunillera Boldú,  i la presència de la Sra. Franca Lorena Deza Ferreccio, Cònsol General del Perú a Barcelona, Sr. Pablo Cisneros Andrade, Cònsol General Adscrit del Perú a Barcelona, ja que l’Espai Antoni Ferrer dedica bona part del seu contingut  històric  a l’historiador peruà d’origen gallec, Luis de Ulloa Cisneros, autor del llibre “Cristòfor Colom fou Català” editat  a París l’any 1927.

L’acte de persentació, es va iniciar amb un breu parlament de l’alcalde que va agrair la presència de la cònsul i els familiars dels historiadors i va subratllar la importància per a l’Espluga Calba i la comarca d’impulsar projectes culturals d’aquesta mena, que han de permetre recuperar la nostra història, sempre tan important i sovint tan oblidada i manipulada. L’investigador espluguenc Jordi Salat Orteu, coordinador del projecte, per la seva banda, va presentar la conferència ‘Cristòfor Colom, Catalunya i les terres de Tarragona i Lleida: Miquel Ballester i Antoni Ferrer’. I com a cloenda de l’acte, va tenir lloc l’emotiu homenatge als quatre historiadors, amb la pujada a l’escenari dels seus representants.

L’Ajuntament de l’Espluga Calba (Lleida) ha impulsat la creació de l’Espai Antoni Ferrer, ubicat al castell hospitaler de l’Espluga Calba, amb l’objectiu de fomentar l’oferta cultural del patrimoni històric del municipi i de la comarca. L’Espai Antoni Ferrer’, a més, preveu establir contactes culturals entre Catalunya i Amèrica, així com aprofundir en el coneixement de personatges i temàtiques, històriques i actuals, que hi estan relacionats. També inclou una sala d’exposicións artístiques.

També es proposa vertebrar una ruta de turisme cultural que vagi de Barcelona a Lleida, passant per Montserrat, Tarragona, l’Espluga Calba, Bellpuig i Cervera, tot relacionant personatges que van fer, l’any 1493, el segon viatge a Amèrica amb Cristòfor Colom, com ara el monjo de Montserrat pare Bohil o el tarragoní Miquel Ballester. Al castell també s’hi podran veure els primers documents del fons de l’Espai Antoni Ferrer: 55 llibres sobre la catalanitat de Cristòfor Colom, donats en nom de Pere Català Roca, Ernest Vallhonrat Llurba i Caius Parellada Cardellach per part de la seva família i uns altres, per part de Jordi Salat Orteu. També hi haurà exposat pòster del primer mapa de la futura col·lecció de mapes i una mostra de quadres d’Antoni Font.

ejordi saslat 2   sra. deza.jordi salat. SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC        consul bona o - Còpia

 

Notícies a la premsa

2014.7.22.la manyana.gran

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s