Qui som?

Què és l’Espai Antoni Ferrer?

plafo 1

És espai cultural dedicat a la memòria de l’espluguenc, que l’any 1493 va acompanyar Cristòfor Colom en el segon viatge a Les Antilles.

Antoni Ferrer,  va ser un català, natural de l’Espluga Calba ( Lleida), que viatjà a Amèrica en el segon viatge de “Cristòfor Colom”,   que va sortir des del port de la ciutat  catalana de Barcelona l’any 1493.

Ens diu el prestigiós historiador Pere Català Roca, a la revista núm. 5-6 del Centre d’Estudis Colombins,  el següent:

“Dues paperetes esdevenen vigents, de les enregistrades en l’obra Pasajeros a Índias ( II ) 268: 1570 Barcelona 10 d’Octubre. Información hecha ante el magnífico señor Enrique Terre de Piqualques, en Barcelona, de los méritos y servicios de Antonio Ferrer, natural de la villa de Espluga Calba,del Arzobispado de Tarragona, en Cataluña. Fué a Indias, en dónde sirvió a S .M., con persona, hacienda, armas y caballo, durante 40 años. Hallándose en las jornadas de Cartagena, Santa Marta, província de Bracamoros y Quito, ciudad de los Reyes, en los Andes,Cuzco,  Xiges y Rio de la Plata”

 

 

 

El contingut d’aquest Espai Antoni Ferrer, tindrà una part dedicada a la figura de Cristòfor Colom, i la temàtica que amb ell es relaciona. Un especial interès, reflectit en plafons visuals, i audiovisuals, estarà centrat en  les investigacions de l’historiador peruà d’origen gallec, el Dr. Luis de Ulloa Cisneros,  autor del llibre “Cristòfor Colom fou Català”

 

PRESENTACIÓ  

ESPAI ANTONI FERRER

20 de Juliol de 2014

logo

Presentació del projecte cultural  inscrit en el Registre de la Propietat intel·lectual, “Espai Antoni Ferrer” 

Homenatge als historiadors Luis de Ulloa y Cisneros, peruà d’origen gallec, autor del llibre “Cristòfor Colom fou català”, i els catalans Pere Català Roca, Caius Parellada Cardellach, i Ernest Vallhonrat Llurba.

Hi assistiren la Sra. Franca Deza Ferreccio, Cònsol General del Perú a Barcelona, Sr. Pablo Cisneros Andrade, Cònsol General adscrit del Perú a Barcelona, i els familiars dels historiadors catalans esmentats.

 1

Sra. Franca Deza Ferreccio, Cònsol General del Perú i Sr. Pablo Cisneros Andrade Cònsol a Barcelona, en representació de l’historiador peruà Dr. Luis de Ulloa y Cisneros,  acompanyats del  de Ilm. Sr. Josep Cunillera Boldú, alcalde de l’Espluga Calba i Sr. Jordi Salat Orteu Director de l’Espai Antoni Ferrer.

2

 

Familiars dels  historiadors catalans Sr. Pere Català Roca, Sr. Caius Parellada Cardellach i Sr. Ernest Vallhonrat Llurba. Srta. Roser Parellada Jofré. Sra. Núria Jofré Arqués, vídua del Sr. Caius parellada Cardellach, Sra. Maria del Carme Dalmau, vídua del Sr. Pere Català Roca, Srta. Mercè Toldrà, Responsable de l’Espai Miquel Ballester de l Museu del Port de Tarragona, Sr. Ramon Català i la seva esposa. 

 

3

 

Sr. Jordi Salat Orteu, ponent de la conferència“Cristòfor Colom, Catalunya, Tarragona i l’Espluga Calba: Miquel Ballester i Antoni Ferrer” 

5

 

6

 

 

8

 

9

 

91

 

92

94

 

espluga calba.solana.1

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s